Sta obuci na maturskoj veceri

Sta obuci na maturskoj veceri

Objavljeno u aprilu 2020.

Mature su zavrsni ispiti zrelosti, proslava kraja jedne etape zivota, vrijeme kada se donose vazne zivotne odluke i trenutak kada otvarate novu stranicu zivota.
Postavlja se glavno pitanje:”Sta da obucem”?
San svake djevojke je da se pojavi u unikatnoj haljini krojenoj samo za nju sa potpisom cuvenog kreatora, dok muskarci zele da se pojave u odjevnim predmetima rucno radjenim. To ostavite za kasnija vremena kada se bude svodio racun ko je sto uradio u zivotu. Trosite novac koliko dogadjaj zasluzuje.
Nemojte dozvoliti da vasi roditelji kalkulisu sa finansijama, jer uz cipele i odjevne predmete su troskovi frizura, angazovanje profesionalnog fotografa i jos mnogo drugih troskova.
Odluka je na vama, a evo i nekih modnih savjeta koji ce vam pomoci u vasoj odluci.
Ukoliko zelite istaci svoj umjetnicki talenat ipak se opredijelite da sijete u krojackoj radnji i neka materijal bude od ciste mat svile.
Ako pratite modne trendove,kombinujte ih sa sopstvenim stilom i opredijelite se za cipele i odjevne predmete iz konfekcije.
Ponovo obucite omiljeni odjevni predmet iz svog plakara za koji vas vezu lijepe uspomene.
Ozvanicite ga i prozivite kako bi taj odjevni predmet imao jos vecu vrijednost.
Mozete se opredijeliti da obucete haljinu i odjevne predmete koje je vec neko iz vase rodbine ili neko vama veoma drag nosio na svojoj maturi i koje vam se vise dopada od ponudjenog izbora u butiku ili iznajmljivanja u modnom studiu.
Ako ipak zelite da budete sigurni da ste donijeli ispravnu odluku opredijelite se da vas odjevni predmet bude u neprolaznom stilu eleganciji i klasicnom stilu koji su dio kruga u svakom novom trendu.
Pravila koja trebate postovati za matursku haljinu su da ledja i dekolte budu prekriveni moze i proziran materijal.
Za musku odjevnu kombinaciju je obavezan kais koji treba biti u boji obuce ukoliko se ne opredijelite za novcanik sa tanjim ukrasnim lancima ili tregere.
Vazno je da ne pravite modne greske, da znate sto je najvaznije u bontonu odijevanja i da budete koloristicki gledano skladni, da imate ravnotezu u razlicitostima i slicnostima. Ne dozvolite da vasa odjevna kombinacija bude disharmonicna.
I kada se rastanete od svojih dragih razrednih starjesina, profesora, pedagoga i direktora skole trudite se da ih ne zaboravite do kraja zivota.
Trudite se da ih vise postujete da opravdate njihov nesebican trud da vas nauce pravim vrijednostima.
Trudite se da budu ponosni na vas, da budete pozitivan primjer drugima.

Rada Krivokapic Radonjic modna kreatorka i stilistkinja

PLEASE keep all discussions relevant to fashion, textiles, beauty products, or jewelry.

Follow the Fashion Industry Network Rules.

It is always a good time to review fabulous fashion.

 

Hot topics of possible interest:

  Thank you for using the Fashion Industry Network.  Have you helped another member today? Answer questions in the forum. It brings good luck.