Het beste materiaal voor kinderbroeken

 

Wat zijn de beste materialen om kinderbroekjes te gebruiken? Dit kan een moeilijke vraag zijn om te beantwoorden, en het wordt nog moeilijker gemaakt door het feit dat er niet één beste materiaal is. De leeftijd en activiteiten van uw kind zijn enkele van de belangrijkste factoren bij het kiezen van het juiste materiaal, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met andere factoren, zoals temperatuur en allergieën. Om u te helpen het beste materiaal voor uw kinderbroek te vinden, leest u verder voor nuttig advies over het kiezen van de juiste pasvorm.

Organisch katoen


Het is misschien duurder dan synthetische stoffen, maar biologisch katoen is een goede keuze als je de huid van je kind wilt beschermen. Behalve dat het milieuvriendelijk is, staat het ook bekend als antibacterieel, hypoallergeen en vrij van chemicaliën. Hoewel het niet bestand is tegen hoge temperaturen zoals synthetische materialen dat kunnen, absorbeert katoen de warmte beter bij warm weer en geeft het gemakkelijk vocht af wanneer dingen beginnen af ​​​​te koelen. Het ademt ook goed, waardoor oververhitting wordt verminderd. Ten slotte is organisch materiaal biologisch afbreekbaar - dus als het vuil wordt of op een of andere manier breekt (wat de meeste broeken doen), gooi je geen vervuilende stoffen op stortplaatsen.

natuurlijke vezels


Kinderbroekjes gemaakt van natuurlijke vezels, zoals katoen of wol, zijn extreem absorberend en ademend. Dit betekent dat uw kind koel blijft bij warm weer en droog als het nat is, wat levensreddend kan zijn als hij of zij een ongeluk krijgt. Ze zijn ook minder duur dan alternatieven, wat betekent dat ze beter geschikt zijn voor kleinere budgetten. Hoewel ze de neiging hebben sneller versleten te raken, vooral als je meer dan één kind in luiers hebt, zijn ze heel gemakkelijk te vervangen als dat nodig is.

Dat gezegd hebbende, zijn er verschillende redenen waarom het misschien niet het beste is om voor natuurlijke vezels te kiezen: er kan bijvoorbeeld vocht ophopen in natuurlijke vezelmaterialen, vooral die met een aanzienlijke hoeveelheid katoen.

Synthetische stoffen


Er zijn een aantal redenen om synthetische stoffen te overwegen bij het zoeken naar kleding die lang meegaat. Synthetische vezels, zoals polyester, worden niet zo snel afgebroken als natuurlijke; in plaats daarvan blijven ze vaak goed na meerdere wasbeurten zonder hun vorm of zachtheid te verliezen.

Hun duurzaamheid betekent ook dat u minder tijd hoeft te besteden aan het onderhoud van uw kleding; in plaats van alles voor te wassen en op te hangen voordat het wordt gedragen, kun je ze gewoon bij een gewone wasgoed doen. Als er één nadeel is aan synthetische stoffen, behalve dat ze misschien minder ademend zijn dan natuurlijke materialen, is het dat ze over het algemeen minder milieuvriendelijk zijn; de meeste zijn afgeleid van aardolieproducten, daarom waarschuwen veel milieuactivisten voor het dragen van iets dat van polyester is gemaakt.

Acryl mengsels


Hoewel katoenen broeken voor kinderen voor veel ouders vaak een nietje zijn, is een kinderbroek gemaakt van een mengsel van acryl en katoen verrassend warm. Stylonic verkoopt bijvoorbeeld verschillende winterse kinderbroeken met acrylmengsels, maar voelen zacht en soepel aan.

Hoewel deze broek misschien iets meer kost dan zijn tegenhangers van 100% katoen, is hij misschien de moeite waard als je kind extra gevoelig is voor koud weer. Acrylmengsels voelen ook iets zachter aan dan gewoon katoen, dus ze kunnen geweldig zijn als uw kind allergieën of huidgevoeligheden heeft.

 

Nylon / rayon mengsels


Deze broek is extreem duurzaam, maar houdt kinderen ook goed warm. Ze zijn ook een kosteneffectieve manier om te gaan als je geen broek van 100% katoen of wol kunt vinden. Het nadeel is dat synthetische mengsels minder ademend zijn dan andere materialen, vooral bij warmer weer. Als je toch kiest voor een nylon / rayon-mix, zoek dan naar katoen aan de binnenkant van de benen en enkels om je kind te helpen koel te blijven bij warm weer.

PLEASE keep all discussions relevant to fashion, textiles, beauty products, or jewelry.

Follow the Fashion Industry Network Rules.

It is always a good time to review fabulous fashion.

 

Hot topics of possible interest:

  Thank you for using the Fashion Industry Network.  Have you helped another member today? Answer questions in the forum. It brings good luck.